MOSCHEEA AMR IBN AL-AASS


V-ati intrebat vreodata care este prima moschee din Egipt ? Raspunsul e simplu :
Prima moschee construita in Egipt si totodata in intregul continet african este moscheea Amr Ibn Al-Aass.
Odata cu constructia acestei moschei, s-au propagat invataturile islamice, iar ganditorii formati in acest spirit au ramas pana in zilele noastre un simbol al eliberarii in Egipt.
Trecandu-i portile, te transpui automat in timpurile vechi cand Amr Ibn Al-Aass a cucerit Egiptul in anul 641. Este prima moschee construita pe intregul continet African, deoarece Amr Ibn Al- Aass a fost comandantul armatei arabe care a cucerit Egiptul, prilej cu care a pus bazele unui oras nou, FUSTAT si a unei moschei care sa-i poarte numele.
Locul ales de Amr Ibn Al-Aass pentru a-si construi moscheea a fost chiar in orasul Fustat care la acea vreme a devenit infloritor si fara a fi inconjurat de fortificatii cum se obisnuia in acel timp a se face in jnurul marilor orase care erau, de fapt, orase – fortarete.
Inaugurarea moscheei s-a facut intr-o zi de vineri, chemarea muezinului pentru credinciosii musulmani auzindu-se pentru prima data in Egipt intr-o moschee construita. Aceasta moschee este a 4 – a din lume si simbolizeaza eliberarea Egiptului de sub ocupatia Romanilor.
In zilele noastre, multi credinciosi musulmani au convingerea ca rugandu-te la moscheea Amr IBn Al-Aass iti va schimba viata in bine.
Este o moschee care s-a prezervat bine pina in timpurile noastre, ramanand functionala si apreciata de toti musulmanii.
Pentru romanii care traiesc sau viziteaza Egiptul, Jurnalul va sfatuieste sa nu ocoliti aceasta destinatie speciala cum este MOSWCEEA AMR IBN AL-AASS.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s