De Craciun – Traditii unice, romanesti


De Craciun, romanii colinda. Canta, joaca si ureaza in versuri sanatate si prosperitate tuturor cunoscutilor. In toata tara, copii si tinerii merg din casa in casa cu diverse colinde. Cele mai reprezentative sunt considerate a fi cele din Maramures, deoarece oamenii acelor locuri au pastrat nealterate si inca practica vechile colinde romanesti. 

In Sibiu, colindatorii sunt doar barbati tineri, necasatoriti. Evenimentul, atrage atentia turistilor si este bineintampinat de romanii care asteapta sa le vina colindatorii. Nu lipsesc recompensele sub forma de colaci, dulciuri, mere, nuci sau felii de cozonac. Traditiile vechi romanesti cu ocazia nasterii lui Christos, sunt recunoscute si apreciate la nivel international, fiind unice in Europa.

In toate satele din Romania se practica colindul. La Bucuresti si in orasele mari, oamenii sarbatoresc si ei Craciunul, chiar daca intr-o maniera mult schimbata si desigur, modernizata. Cat despre bucatele pe care romanii le aseaza pe mesele lor cu mare bucurie si generozitate in noaptea de Craciun, se pot scrie multe lucruri, insa sarmalele cu mamaliguta, raciturile si cozonacul au devenit simbolul acestei petreceri.

Craciunul este o sarbatoare de familie care reuneste pe cei dragi in locul unic si confortabil cum este doar cel de “acasa”.Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s