FEMEI INVENTATOR – Ana Aslan


Doresc sa deschid seria femeilor inventator cu figura proeminenta a Anei Aslan, deoarece aceasta a reprezentat cu mandrie stiinta romaneasca peste hotare si a fost pionera geriatriei.

Ana Aslan s-a nascut la Braila in 1897 si a fost una dintre cele mai faimoase femei de stiinta din Romania. Ea a creat primul Institut de Geriatrie din lume. Tot ea a inventat si primul remediu impotriva imbatranirii, pe care l-a numit GEROVITAL si care se foloseste in peste 70 de tari.

 A absolvit Universitatea de Medicina din Bucuresti in 1922, specializandu-se in geriatrie si gerontologie. In 1952 a descoperit Gerovitalul, un produs farmaceutic care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Ana Aslan si-a prezentat inventia la Congresul European de Gerontologie de la Karlsruhe si la Congresul European de Gerontologie de la Basel. Produsul a fost intampinat, la vremea aceea cu scepticism si rezerve.

In 1980, a inventat un nou produs, ASLAVITAL, care se foloseste in tratamente de stopare a imbatranirii cerebrale si cardiovasculare si chiar in cazul pierderilor de memorie. Tot ea a creat si linia cosmetica de produse anti imbatranire. A obtinut multe distinctii internationale : Medalia de Merit (1971), Cavaler al Noii Europe, Premiul Oscar (1973) etc.

A murit in 1988 la varsta de 92 de ani si fara a lasa in urma copii, insa a lasat drept mostenire conceptul la care omenirea viseaza dintotdeauna si anume ca procesul imbatranirii se poate controla si deci, inncetini. Ana Aslan a deschis linia unor tratamente eficiente de anti -imbatranire. Generatiile viitoare vor aduce contributia lor la aceasta idee mareata.Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s