Bucuria de a gati – Tagliatelle al mascarpone


Mascarpone este o crema dubla de branza  din nordul Italiei si care se poate consuma cu zahar sau capsuni in felul in care francezii consuma Coeur a la Creme. Exista multe varietati de crema de branza si va asigur ca toate ajuta la prepararea unor sosuri delicioase pentru paste. In supermarket-uri exista variante colorate de tagliatelle, in special cele verzi sunt foarte atractive pentru aceasta reteta datorita contrastului dintre pastele verzi si sosul alb. La aceasta reteta, se pot folosi in locul tagliatelle-lor si altfel de paste cum ar fi melcisorii.

Timpul de fierbere al acestor paste este asemanator cu cel al spaghetelor, adica 10-12 minute. Alte sortimente de paste pot fi mai tari si pot necesita pana la 20 minute timp de fierbere.

Sosul se prepara astfel : intr-o tigaie topiti putin unt, iar pentru 3-4 persoane va trebuie 125 – 180 g. de branza dubla. Trebuie foarte gentil incalzita, nu fiarta.  In aceasta compozitie, turnati pastele tagliatelle care au fost scurse in prealabil. Invartiti-le de cateva ori si adaugati 2-3 linguri de Parmesan ras. Serviti separat cu multa branza rasa (Parmesan).Pentru decor, se adauga cateva alune.

Tagliatelle al mascarpone este o reteta deosebita cand este bine preparata, fiind si foarte satioasa.fgBxh9l tagliatelle al mascarpone

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s