INVENTATOAREA TAMPOANELOR FEMININE HIGIENICE


V-ati intrebat vreodata cine este persoana care a inventat tampoanele higienice feminie si cum ar fi fost viata noastra  fara acestea? Cum ne-am fi putut desfasura diversele activitati cotidiene daca nu am fi fost protejate in sensul intim al contructiei noastre, feminine ?

Raspunsul la aceste intrebari este : MARION DONOVAN este acea femeie care s-a gandit si a realizat primele produse feminine higienice.

Dar cine era aceasta femeie ? Marion era casnica si mama a doi copii mici. In acea perioada, nu existau aceste produse higienice ,iar femeile se chinuiau in fel si chip, folosind materiale textile, bumbac, etc. La inceput, Marion a creat produsele pe care le-a numit “disposable diaper” si care erau din hartie absorbanta, acoperite cu material din nylon (deci se inventase nylon-ul). A incercat sa-si prezinte inventia, insa nici un producator n-a fost interesat, considerand ca produsul inventat n-ar aduce destule beneficii materiale. Dandu-si seama ca pierde timp fara a atrage atentia vreunui investitor si mai ales ca barbatii considerau inventia sa drept neinteresanta, Marion si-a deschis propria firma in anul 1949, asumandu-si riscul inventiei sale. Daca a avut fler sau nu, este usor de spus acum. cand produsele higienice feminine se gasesc in lumea intreaga, sub diverse nume si design-uri.

Oricum, mai tarziu, cand aceste “disposable diapers” cum le-a numit Marion, au devenit de-o notoritate mondiala, Marion Donovan si-a vandut firma pentru suma de un milion de dolari ! Un castig frumos, un simt extraordinar al afacerilor, o perseverenta remarcabila, dar mai ales intuitia a ceea ce lipseste confortului unei femei, toate acestea le-a luat in consideratie Marion Donovan.

O inventie minora sau una extrem de utila ? Raspunsul il puteti da Dvs., insiva.young-woman-holding-mentrual-pad-wearing-red-t-shirt-34257237 tampon menstrual

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s