Despre luna Faurar


Februarie este a doua luna si cea mai scurta din calendarul Gregorian. Are doar 28 sau 29 de zile. La 1 Februarie se sarbatoreste Trifonul, patronul insectelor. Femeile dau de pomana o strachina cu malai ca insectele sa-l manance si sa nu le atace recoltele la primavara.

Popular i se mai zice si Faurar, de la fierarii care ascuteau sabii sau pregateau fierul plugului pentru arat, dupa cum cereau nevoile vremii. Daca pe 1 Februarie nu este zapada, atunci ea se va depune ; daca este – se va topi. Luna februarie este o luna a contradictiilor pentru ca noaptea pamantul ingheata de la frigul naprasnic, iar ziua se dezgheata.

Pe 24 Februarie este ziua indragostitilor la romani, de fapt aceasta fiind o sarbatoare a fertilitatii ramasa din timpuri stravechi, de pe vremea cand dacii credeau in zeita Dragobete. Incepand cu aceasta zi, se zice ca pasarile incep sa depuna oua in cuiburi, deci natura renaste. Luna februarie este o luna capricioasa si geroasa, plina de contradictii. Daca apele raurilor sunt calde, va urma un inghet naprasnic. Denumirea” Februarie” inseamna curatire.

In horoscop este zodia Varsatorului.images luna februarie

Advertisements

One thought on “Despre luna Faurar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s