FEMEI INVENTATOR – Josephine Cochram


V-ati intrebat vreodata cine a inventat masina de spalat vase ? Ei bine, raspunsul este Josephine Cochram, in anul 1886 !

Deoarece nu avea incredere in servitorii sai sa-i lase sa-i spele seturile scumpe de farfurii, Josephine trebuia sa-si faca singura istovitoarea treaba, cu toate ca ura aceasta activitate casnica.

De aceea, intr-o zi, satula sa mai “smotruiasca” prin bucatarie, Josephine s-a hotarat sa inventeze o masina de spalat vase. Desigur ca ideea ii venise deja prin cap si incepuse deja sa capete contur. Astfel incat, ea a realizat prima masina de spalat vase. Cand motorul masinii era pornit, randul farfuriilor erau improscate cu apa si sapun, in timp ce acestea se roteau. Deoarece a dat rezultate bune, inca de la inceput, toate prietenele Josephinei i-au comandat cate o masina de spalat vasele. La inceput, Josephine isi construia masinile de spalat vase in curtea din spatele casei. Mai tarziu, cand a avut suficienti bani, si-o deschis propria firma. Deci nu banii sunt esentiali, ci ideea si perseverenta !images washing dishes machine Josephine Cochram a obtinut brevetul de inventator al masinii de spalat vase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s