Sfaturi utile – Caldura si pielea omului


Se stie ca organismul omului are proprietatea de a-si regla si mentine constanta temperatura corpului, indiferent daca in mediul inconjurator temperatura variaza.

Totusi, soarele si caldura uscata sunt factori daunatori pielii. De la simplul eritem solar pana la arsurile de gradul II, exista neajunsuri pe care le aduce o expunere indelungata si nerationala la soare.Razele ultraviolete produc  si ele urmari grave pentru o piele neprotejata cu creme adecvate. Incredibil, dar arsuri ale pielii se pot produce chiar si iarna pe zapada, la altitudini mari, unde reflectarea razelor este mai puternica iar actiunea lor mai directa.

Caldura uscata este si ea un factor care influenteaza negativ pielea si functiile acesteia. Pentru cei care locuiesc in apartamente incalzite cu calorifere si acestia sunt in numar mare, s-a observat ca dupa sezonul rece, ies primavara cu pielea foarte uscata. Tenul uscat, care sufera cel mai mult din acest motiv, trebuie ingrijit cu mare atentie si hidratat tot timpul. Se recomanda un consum mare de fructe, in special citrice, sucuri de fructe, ape minerale si ceaiuri din plante indulcite cu miere.

un camp de maci

un camp de maci

Toate acestea vitamineaza si hidrateaza intreg organismul si mai ales pielea. Nu se poate un tratament extern fara unul intern.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s