ORIENTUL, TARA DULCIURILOR


Cu 12 veacuri in urma, Orientul era deja tara dulciurilor si zaharicalelor, prezente in casa bogatului dar si al saracului,dulciuri deopotriva. Majoritatea dulciurilor se pregateau din migdale, zahar, ulei de susan, lapte, sirop, parfumate cu apa de trandafiri, mosc sau scortisoara. Cultivarea trestiei de zahar se practica in tot Orientul Apropiat cu putina vreme de Hegira. Zaharul consumat la Bagdad provenea in special din Khuzistan sau ca plata a impozitelor. Din Ispahan, se trimitea miere alba. Si in zilele noastre, dulciurile arabesti contin o cantitate insemnata de miere, migdale sau alune.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s