PRANZURI IMPERIALE – Istoria traditilor culinare


Cand printii si mai ales regii Antichitatii se asezau la masa, fastul si pregatirile intreceau cu mult imaginatia unui om normal.

In momentul  cand i s-a adus un calcan urias, imparatul Domitian a consultat Senatul Roman pentru a vota sosul care va trebui pregatit pentru un asemenea calcan. S-a votat un sos picant !…

In Antichitate, cei mai apreciati erau tiparii din Sicilia dar si iezii din insula Melos, barbunii si scoicile din Pelas. Nu mai putin apreciati erau si heringii din Lyparia. Va imaginatii ce capricii culinare trebuie sa fi avut unii imparati cum ar fi Alexandru cel Mare, sau Marc Antonio care dispuneau de averi inestimabile…ospat romanii antici Cand Darius lua masa intr-un oras, oamenii resimteau povara ca si cum s-ar fi abatut seceta asupra tinutului lor. Se spune ca Darius venea insotit de 15000 de oameni ca sa ia parte la acea masa !!!

Am putea spune pe buna dreptate : Alte timpuri, alte moravuri…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s