Supele reci, Gazpacho


Originea supelor reci gazpacho este incerta, arabii, maurii si romanii disputandu-si paternitatea asupra retetei.

Acum se stie ca Andaluzia este patria acestor supe reci, intrucat exista si o varianta alba de supa rece, denumita ajoblanco si preparata din migdale maruntite, crutoane, ulei, otet si usturoi.

Variante moderne ale supelor reci isupa rece gazpachonclud printre ingrediente avocado, pepene galben, patrunjel, struguri si fructe de mare. Daca insa veti gasi in listele cu meniuri ale restaurantelor denumirea gazpacho manchego, trebuie sa stiti ca nu e o supa rece, ci tot o supa adaluza, dar calda si preparata cu carne de iepure si cuperci.

Gazpacho se serveste intotdeauna rece, fiind mancarea preferata a spaniolilor, in zilele toride ale verii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s