Unde traiesc pigmei pe glob


Cand ne referim la pigmei, ne referim la acele grupuri de populatii de pe glob care au o statura foarte scazuta (141-142 cm!)

In zilele noastre, pigmei mai traiesc in cateva regiuni ale globului pamantesc. Fara a avea date foarte exacte despre numarul lor, se poate afirma ca cei mai multi pigmei se afla in padurile tropicale ale bazinelor unor fluvii cum sunt Congo, Ituri, Ogooue din Africa Centrala. Dintre aceste populatii, care traiesc foarte restrase, se cunosc cel mai bine mbutii din bazinul raului Ituri, apoi bakwa, batua, aka. Pigmeii traiesc in grupuri mici, alcatuite din 3-4 familii, ceea ce le permite deplasarea cu mai multa usurinta. Ei se ocupa de vanatoare si pescuit si cules roade din natura spre a-si asigura necesarul traiului. Din pacate, pigmeii nu stiu sa lucreze pamantul si nu se ocupa de cresterea animalelor. Ei au o certa diviziune a muncii : femeile culeg radacini, fructe, frunze comestibile etc. si prind animale mici ca : melci, broaste, pesti, serpi, iar barbatii se ocupa cu vanatoarea cu arc si sageti. Vanaplanet 3tul se imparte dupa norme bine stabilite, tuturor membrilor grupului. Locuintele lor sunt rudimentare, adica colibe facute din crengi si acoperite cu frunze, fara usa si fara ferestre. Au doar o deschizatura care le permite accesul.

Dupa cum vedeti, aceste populatii traiesc inca in mare masura ca in epoca de piatra si nu vor sa fie deranjati de oamenii “viitorului”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s