Toti oamenii cunosc amanunte despre figura remarcabila care a fost Napoleon Bonaparte, insa, de data aceasta as dori sa va prezint pe femeia care i-a insuflat cele mai nobile sentimente si anume cel al dragostei eterne si a respectului. Aceasta femeie a fost JOSEPINE BEAUHARNAIS.
Cine a fost, de fapt Josephine ?
Se stie ca s-a nascut in Indiile de Vest, in Martinica si ca a crescut pe o plantatie de sclavi. Cu toate ca nu provenea dintr-o familie bogata, Josephine s-a casatorit cu un nobil cu care a avut 2 copii, insa casatoria ei nu era una reusita, deoarece sotului ii placeau aventurile extra-conjugale, acesta fiind atras de sexul slab.
Dupa ce s-au separat, Josephine a ajuns la Paris, unde datorita unei vointe extraordinare, s-a transformat intr-o femeie sofisticata, inteligenta si al carei bun gust era foarte apreciat in societatea cea mai inalta din Franta, Josephine devenind spiritul oricarui eveniment social al timpului. A trecut prin Revolutia Franceza, fiind inchisa pentru o perioada, si-a pierdut sotul, insa nimic nu a oprit-o pe Josephine din ascensiunea propusa. Josephine a devenit o tinta preferata a multor politicieni, cu care se spune ca ar fi intretinut relatii intime. Chiar si Napoleon Bonaparte a fost socat cand a intalnit o asemenea femeie sofisticata si adorata cum era Josephine. Ca sa nu mai spunem ca experienta sexuala a Josephinei l-a naucit pe tanarul Napoleon Bonaparte. Rezultatul a fost casatoria celor din in anul 1796. Totusi, Josephine a continuat cu indiscretiile, mai ales ca se presupune ca adevaratul ei iubit ar fi fost un tanar ofiter, pe nume Hippolyte Charles.
Viata celor doi, adica a Josephinei si Napoleon Bonaparte este una uimitoare. Impreuna au ajuns la pozitii greu de visat si anume ea, printesa a Frantei, el Imparat al unui imperiu. Dar ca sa poata escalada la aceasta pozitie, tanarul Bonaparte avea nevoie de o casatorie bazata de fidelitate si respect, astfel incat i-a impus sotiei sale sa-si schimbe stilul de viata. Mai tarziu, ca o ironie sau ca o “rasplata” pentru perioada timpurie cand Josephine avea amanti, Bonaparte a avut la randul lui numeroase amante. Se pare ca Napoleon a iubit-o patimas si sincer doar pe Josephine, insa cand a devenit imparat a fost fortat s-o divorteze pe motiv ca ar avea nevoie de urmasi care sa-i succede la tron. Alt motiv ar fi fost si originea simpla a Josephinei. Unui imparat ii trebuia o femeie cu sange nobil sau cum se numea pe atunci “de sange albastru”, ceea ce de fapt, Josepine nu avea. Au divortat in 1809, iar corespondenta dintre Napoleon si Josephine ofera multe aspecte ale relatiei acestora dar si a timpurilor prin care cei doi au trecut. Dragostea lui Napoleon Bonaparte pentru aceasta femeie a ramas intacta, astfel incat ultimele lui cuvinte, pe insula Elba au fost “Franta, armata, Josephine.”
Povestea de iubire dintre Josephine si Napoleon Bonaparte este una dintre cele mai dramatice din istorie, insa calitatile spirituale ale acestei femei inteligente nu au putut fi niciodata ignorate.

Leave a comment